CALENDARI D'ACTIVITATS  
 


18 de desembre de 2010:
Presentació del llibre "Els Mamífers Carnívors del Bosc de Poblet" d'Eloi Josa, Christian Pomares i Jon Roig

Presentació del llibre "Els Mamífers Carnívors del Bosc de Poblet" d'Eloi Josa, Christian Pomares i Jon Roig.
El llibre és el segon volum de la col.lecció Monografies del CHNCB.
La presentació tindrà lloc a la sala d'actes del Museu-Arxiu de Montblanc a les 20:00 del dissabte 18 de desembre de 2010.

27 de juny de 2009:
Presentació del llibre "Agricultura Tradicional a la Conca de Barberà. Vers l'aprofitament de pràctiques tradicionals cap a la sostenibilitat " de Joan Cartanyà

Presentació del llibre "Agricultura Tradicional a la Conca de Barberà. Vers l'aprofitament de pràctiques tradicionals cap a la sostenibilitat " de Joan Cartanyà.
El llibre és el primer volum de la col.lecció Monografies del CHNCB.
La presentació tindrà lloc a la sala d'actes del Museu-Arxiu de Montblanc a les 19:30 del dissabte 27 de juny de 2009.

25 d'octubre de 2008:
Presentació del llibre d'actes de les Jornades TDS 2007

Presentació del llibre de ponències, comunicacions i taules rodones que es van presentar a les 1es Jornades Territori, Desenvolupament i Sostenibilitat a la Conca de Barberà els dies 23, 24 i 25 de novembre de 2007.
El llibre recull també el document de conclusions que es va redactar a partir del que es va debatre durant els tres dies.
La presentació tindrà lloc a la sala d'actes del Museu-Arxiu de Montblanc a les 19:30 del dissabte 25 d'octubre de 2008.

Dies 23 i 24 de febrer de 2008:
Jornada de repoblació a La Sallida

Jornada de repoblació amb arbres i plantes autòctones a la zona de La Sallida dins del projecte de recuperació ambiental del riu Francolí en aquesta zona.
La jornada és organitzada per l'Ajuntament de Montblanc, el Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà i l'Associació Juvenil Barjaula.
Els objectius d'aquest projecte són: recuperar ambientalment aquesta zona que té un elevatr interés natural, crear infraestructures que potenciïn l'educació ambiental i el coneixement del medi i apropar de nou aquest indret a la gent de Montblanc i la comarca.

Publicacions:
Guia del Paratge Natural de Poblet

Presentada el dia 19 d'abril de 2007.
Autors: Manel Martínez, Christian Pomares i Joan Roig.
És una excel.lent guia per poder conèixer i recòrrer el Paratge Natural d'Interés Nacional de Poblet.
Els interessats poden trobar el llibre a les llibreries de la Conca de Barber i d'arreu de les nostres comarques, o si us interessa podeu demanar-lo al Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà al 977 86 21 77.


Publicacions:
Emigrar per viure.El moviment migratori de les Muntanyes de Prades en la primera meitat del segle XX a través dels padrons d'habitants

Dels historiadors Josep M. Grau Pujol i Roser Puig Tàrrech.
Un llibre bàsic per entendre les causes de la migració dels pobles de la Muntanya i com que s'aporten els llistats nominals també és útil per recuperar les arrels de les famílies , el tema no pot ésser de més actualitat quan Catalunya està rebent en aquests moments un important allau migratori fruit de la misèria dels països d'origen , per això és bo recordar que molts catalans , també forem emigarnts ,en aquest cas dins el mateix país.
Aquesta investigació és el resultat de diversos anys de treball en diferents arxius del Camp de Tarragona i la Conca de Barberà i és també l'inici d'una nova col.lecció del Museu Arxiu de Montblanc i Comarca, amb el nom de Gàrgola.
El pròleg ha estat realitzat pel professor de la Universitat de Barcelona, Dr. Llorenç Ferrer , a l'interior hi trobem diferents fotografies històriques .
Els interessats poden trobar el llibre a les llibreries de Montblanc i Reus, o sol·licitar-lo directament al Museu Comarcal de Montblanc , tel. 977 86 03 49.